• Dalam Ujian….

    Assalam semua…. Alhamdulillah…ketika tahun 2014 yang dilalui penuh ngan skandal, penuh ngan perkara2 yang remeh tapi mmg mencabar iman dan isi tak, berita gembira tetap dtg tanpa di undang. Syukur padanya…aku berjaya menamatkan 7 sijil untuk melayakkan diri aku sebagai jurulatih first aid. Ini adalah langkah  pertama untuk aku terus maju dlm apa yg dipanggil…mencari …

  • Tahun 2014 lam kenangan

    Assalamualaikum….sangkut lagi tak update blog kan….subhanallah…byk yang aku lalui. Tiada kesusahan yang x dapat aku atasi kerana masih bernafas dan berdiri atas kaki sendiri. Tiada halangan yang tak mampu aku atasi dengan izin-NYA. Tiada alasan tuk aku back off tanpa doa dari orang2 yang tersayang. Subhanallah…aku tau aku byk buat salah dan silap, tapi setiap …

  • Bulan yang menguji segalanya

    Subhanallah. . . tiada apa aku dapat katakan semua yang berlaku ada hikmahnya. ..  adakah silap aku menjawab persoalan di dalam bilik inquiry. Adakah aku silap sebab aku kasar? Adakah aku silap kerana kurang berikan kasih sayang kepada kau hahahahahaha….manusia yang mungkin hanya tahu gaji besar….duduk ber ekon . . .  buat muka mcm sial. …

  • Handy pertama aku

    Dah dua ari aku belek2 handy yang aku beli nie. Alhamdulillah…ada laa jugak dua kali ter reset benda nie. !st time mmg gelabah giler hahahahah….ok enuff that. Kita cerita dari aku usyar walkie talkie nie ok. Last week adalah minggu yg memeningkan pala aku. Perbezaan dan keistimewaan aku bandingkan. Last2 sifu kata, kalau ko beli …