• Hidup ini…

    Allo semua…dok sorg2 kat umah sambil santai2 taip blog nie memang best. Byk benda yang nak di taip tp rasanya masih menjadi rahsia hati dan alam heheheheh….Dok layan lagu Dato Siti pun syok gak. Aku bersyukur pada-NYA yang masih membenarkan aku bernafas sambil menikmati alam dan menikmati manisnya berbuat kebajikan. Usi yang semakin meningkat ini …

  • Tanaman bab 2

    Assalamualaikum semua…alhamdulillah…ada sedikit kejayaan walaupun kali kedua menanam anak benih. 1st dulu masa tanam tarikhnya 14hb Feb. Tapi sedihnya tiaa apa2 yg muncul yg nak dikategorikan sebagai anak benih. Anak benih lalang ngan rumput liar adalah hehehehe…Jadi setelah diteliti, ghupernya jgn ler letak air dulu kan. Memang ler pandai sgt. So tanam laa lagi kita …

  • Nak tanam pokok lagi ker tahun nie?

    Aku termenung, tangan aku nie kalau menanam mmg tak menjadi hahahaha….sepjg tahun kot…Jenuh ikut buku…ikut tenet bagai. Semua tak jadi. Last2 rumput tumpang tumbuh kat pasu aku hahahahha…Jadah tul. So aku termenung lam opis selepas (akhirnya) abiskan botol 1500ml air mineral (nie semua alasan gombal ok) dalam 30 hari challenges minum air tanpa ais. Fuuhh!!!….Toilet …

  • Tahun untuk sihat…walaweeehhh

    Errmm…kena start balik laaa nak angkat besi bagai nuuu..haaai laaa..malas nak mula sebenarnya tapi nak sihat….sekang nie demam takmo g lagi….so melepek kat umah jer ujung minggu. Nasib bek takde standby time sakit2 nie. Pelik tul, lama gak demam nie, tonsil tetiba bengkak…nak pujuk balik kali nie mmg lama lah…aku nak makan pun takde selera, …