• Siapa kita….

    Assalamualaikum….pagi tadi tiba2 macam terlintas masa lampau….memang betul kata orang tua…bila usia meningkat nie mcm2 yang timbul atau mcm2 yang akan datang balik. Mengingatkan siapa kita. Semua orang dah ditentukan rezekinya. Tak kiralah rezeki yg mcmana. Bersyukur tak kita ngan rezeki yang dah diberi-NYA?. Berfikirkah kita tuk menaikkan taraf diri kita sementara duniawi nie makin …

  • ARF DiRex 2015 dan keracunan makanan

    Dah lama hajat nak pakai baju merah. Parah kan….sampai kan rezeki baju satu sut lengkap siap segala bagai, sampai aku buat nama laahhh huhuhu..tapi apakan daya..hajat tak kesampaian juga. Uwaaaaaa..sebab…aku keracunan makanan sekali ngan mim n k.tun. Apalaa nasib badan. Start dari gigil satu badan, suhu badan naik. Cirit birit tiada henti sampai lam suar …

  • Hampirnya bulan puasa 2015

    Pejam celik dah nak puasa lagi tahun nie. Aku? In shaa Allah… biasa2 saja. Balik kg? In shaa Allah x kali nie. Sebab xde transport nak balik. TIket lagi laa dah abis kan. So redha jer laaa. Dalam bulan lepas macam2 citer tersimpan. BIla agaknya nak buat lam blog heheheh…ntah laa..maybe aku aktif masa puasa …

  • 2015 dan jatuh motor huhuhuhu

    Dan akhirnya…kecundang gak aku atas jalan raya dalam kul 6.30 pagi susur kluar dari Highway Akleh ke MRR2 ke arah Gombak huhuuhuh…seb bek motor tak rosak terusk..masih boleh start …hanya windshield ngan lampu signal yg patah. Signal tu aku tampal jer balik….masih boleh nyala lagi, ok laa tuh. Sakit bukan kepalang pada keesokan hari…tangan kanan …